Еще нюанс:
при митному оформленні товарів, що безпосередньо ввозяться громадянами в супроводжуваному, несупроводжуваному багажі, пересилаються в міжнародних поштових відправленнях,
які надходять в Україну в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень), або у міжнародних експрес-відправленнях, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг - податки та збори не нараховуються.
Депеша- это посылка. Я так понимаю в одной посылке. А если они объединяют посылки 2в 1, это их проблемы.
Так это мысли в слух. После разрешения моей ситуации все официально опровергну или подтвержу. Отчетик с меня обязательно. Я готова воевать.
LolaBo добавил 16.02.2012 в 02:15
неделимый, например, автомобиль и т.д.
LIKA11 добавил 16.02.2012 в 02:11
LolaBo, удачи вам!!! Потом нам напишите как все прошло)))
Спасибо!!!
Да-да я знаю. Считаю свою посылку как одну неделимую ВЕЩЬ!!!
LolaBo добавил 16.02.2012 в 02:31
Ой девчата совсем запуталась....
Как у нас говорят(закон что дышло, куда повернул туда и вышло))))
Не ругайте меня, это Важно!!!
Пунктом 43 статті 1 Митного кодексу України визначено, що міжнародне експрес-відправлення - належним чином упаковані товари та інші предмети, що переміщуються (пересилаються) експрес-перевізником будь-яким видом транспорту через митний кордон України з метою доставки одержувачу в обумовлений сторонами строк.
Для цілей оподаткування митом міжнародне
експрес-відправлення прирівнюється до міжнародного поштового відправлення;
Пунктом 44 статті 1 Митного кодексу України визначено, що міжнародне поштове відправлення - товари та інші предмети, які класифікуються такими згідно із Законом України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України", у тому числі за правилами Всесвітнього поштового союзу.
Сумарна митна вартість, заявлена громадянином або визначена митним органом, визначається шляхом складення митної вартості всіх товарів, які ввозяться безпосередньо громадянином, або надходять на його адресу і містяться у:
міжнародних поштових відправленнях, що надійшли в Україну в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень);
міжнародних експрес-відправленнях, що надійшли в Україну за єдиним транспортним документом (авіанакладна, накладна CMR тощо) від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень).
Теперь объясняю.
Если экспресс отправка то по одной накладной, что и говорилось выше одной из Форумчан.
А если международное отправление то по одной депеши.(Тобиш по одной посылке)
*экспресс=международное отправление(или депиш или 1 накладная)
Но вместе с тем эти два понятия приравниваю между собой. Получается что трактовать можно по разному, а таможня трактует в свою сторону!!! Думаю в этом есть какой то смысл?? Что Вы думаете?? Завтра еще с мужем проконсультируюсь.
LolaBo добавил 16.02.2012 в 02:50
Еще:
депеша - ємність чи декілька ємностей з міжнародними поштовими відправленнями, періодичними виданнями чи порожніми ємностями або група поштових відправлень, не запакованих у поштову тару, що відправляються одночасно з місця міжнародного поштового обміну однієї країни до відповідного місця міжнародного поштового обміну іншої країни
за однією письмовою картою CN 31 чи CN 32 або посилковою картою CP 87.
Если ВС отправляет отдельно хоть и в один день но по разным картам то это считается как два отдельных отправления. (А если по одной карте но несколько коробок-большой заказ-тогда это одна посылка).А если еще даты будут на коробках разные будет вообще супер.
И какое тут таможня имеет право объединять эти посылки? Может у меня есть сестра с таким же именем и фамилией, и живет со мной. И даже не сестра а однофамилец с таким же именем. Во как я загнула!!!