интересно, каких документов?
Раньше таможенные брокеры брали за услуги, а именно, за оформление документов(подготовка, подача для растаможки, получение и т.д.) 175 грн. А сейчас какое может быть оформление?
Вот я тоже об этом думаю
А тем более санитарный контроль...который в Киеве не надо проходить , а в Одессе оказывается надо
Вот читаю и не могу понять почему мы должны в Одессе , что то платить
"Так, пунктом 43 статті 1 Митного кодексу України встановлено, що для цілей оподаткування митом міжнародне експрес-відправлення
прирівнюється до міжнародного поштового відправлення. Крім того, пунктом 1.23 статті 1 Закону України «Про податок на додану вартість» передбачена норма, яка
прирівнює митний та
податковий режими щодо міжнародного експрес-відправлення до
митного та
податкового режимів міжнародного поштового відправлення.
Таким чином, при митному оформленні товарів, що безпосередньо ввозяться громадянами в супроводжуваному, несупроводжуваному багажі, пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, які надходять в Україну в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень), або у міжнародних експрес-відправленнях, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг –
податки та збори не нараховуються.
Может я чего не понимаю , если экспресс отправление приравниваются к почтовым отправлениям почем Укрпочта с нас не берет за оформление документов и не заставляет проходить санитарный контроль!