А поділіться будь ласка досвідом з польским містом, є необхідність відправити одну річ, думаю з містом має бути дешевше ніж поштою
Мені вдалося домовитися, щоб перевести їм гроші за пересилку на приватний ПейПал співробітниці. Але то типу, як виняток...
Взагалі з купівлею в Польщі було купа нюансів. І в основному якраз з оплатою - бо комісії за банківський перевід, як вже було згадано - нереальні! Просто стандарти банківські європейські і українські - різні, і щоб перевести за тими реквізитами, що виставляють поляки - наші банки заломлюють шалену ціну.
В магазині, де купувала речі, оплатила переказом Контакт - там комісія десь 65 грн вийшла за переказ 210 Євро. Напевне, пробувала б і на Місті переконувати тією службою оплатити, якби не погодилися прийняти на приватний ПейПал.
А схема роботи - загалом стандартна - шлеш на їх адресу пакети, вони пересилають в Україну. Але купа нюансів:
1. Все було в режимі переписки - тобто кабінету нема (2 місяці тому не було - зараз не знаю, але сумнівно). Відписували дуже оперативно. Я писала російською (англійської не знали), вони відписували польською - якось порозумілися
Адреса -
[email protected]
2. Не пам'ятаю, чи пропонують консолідацію але, думаю, в будь-якому разі можна домовитися.
3. На ті речі, які треба вислати в Україну, треба написати їм уповноваження на заповнення декларації, з детальним описом речей (бажано, як в інвойсі) і вартістю. Вони вислали шаблон - я заповнила, видрукувала, розписалася, відсканувала - і відправила їм скан.
4. Ціна пересилки - 31 злотий за саму доставку + 9.80 злотих/кг або 11.80 злотих/кг (західна і східна Україна). Мінімальна вага - 5 кг (тобто мінімум беруть за 5 кг - аналогія 10 фунтів на Місті в США).
Процес вийшов таки досить складний, але доставка була швидка - в п'ятницю відправили, в вівторок приніс кур'єр.