Пообщалась я с таможней, все стандартно "Бады не пропускаем, есть разяснение ....." и пишите письма в общем. Заверили, что все посылки отправляют обратно отправителю.
Ну вот сижу, смотрю я на ихнее разяснение, и то ли лыжи не едут, то ли....я... .
Оскільки Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів розмежовує терміни “дієтична добавка”, “харчові продукти (їжа)” дієтичні добавки не відносяться до терміну “харчові продукти (їжа)”.
дієтична добавка -
вітамінні, вітамінно-мінеральні або трав'яні добавки окремо та/або в поєднанні у формі пігулок, таблеток, порошків, що приймаються перорально разом з їжею або додаються до їжі в межах фізіологічних норм, для додаткового порівняно із звичайним харчуванням вживання цих речовин; дієтичні добавки також містять або включають різні речовини або суміші речовин, у тому числі протеїн, вуглеводи, амінокислоти, їстівні масла та екстракти рослинних і тваринних матеріалів, що
Смотреть далеевважаються необхідними
або корисними для харчування та загального здоров'я людини;
харчовий продукт (їжа) -
будь-яка речовина або продукт (сирий, включаючи сільськогосподарську продукцію, необроблений, напівоброблений або оброблений),
призначений для споживання людиною;
Вот как эти понятия могут быть розмежовані, если диетические добавки призначены для харчування.
. Ну вот или у кого то проблемы с пониманием украинского языка, или все таки ясно написано, что БАДы относятся к продуктам питания.