Просветите незнающую, что им говорить в таких случаях
Да все про100. Раньше посылки полученные по ЮПС нужно было растамаживать в любом случае, сколько бы они не стоили и сколько бы не весили, а с сентября месяца вступил закон что если посылка стоит до 200 евро и весит до 50 кг, то она не облагается налогом, но наш ЮПС до сих пор пытается дурить народ и требовать деньги.
Вот закон:
"Так, пунктом 43 статті 1 Митного кодексу України встановлено, що для цілей оподаткування митом міжнародне експрес-відправлення прирівнюється до міжнародного поштового відправлення. Крім того, пунктом 1.23 статті 1 Закону України «Про податок на додану вартість» передбачена норма, яка прирівнює митний та податковий режими щодо міжнародного експрес-відправлення до митного та податкового режимів міжнародного поштового відправлення.
Таким чином, при митному оформленні товарів, що безпосередньо ввозяться громадянами в супроводжуваному, несупроводжуваному багажі, пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, які надходять в Україну в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень), або у міжнародних експрес-відправленнях, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг – податки та збори не нараховуються.
Сумарна митна вартість, заявлена громадянином або визначена митним органом, визначається шляхом складення митної вартості всіх товарів, які ввозяться громадянином або містяться в міжнародних поштових відправленнях, які надходять в Україну в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень), або в міжнародних експрес-відправленнях, що надходять від одного відправника на адресу одного одержувача одним видом транспорту одночасно в обумовлений строк (незалежно від кількості таких відправлень)».
Наказ від 20.08.2009 № 782, Державна митна служба Про внесення змін до Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо оподаткування товарів і транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України Дата введення в дію 01.09.2009
http://www.customs.lg.ua/content/view/195/37/
Сдесь уже про это писалось, по-моему на 24 странице.
So_what добавил 11.12.2009 в 01:39
Девочки, я в шоке!!! Я первый раз заказала напрямую ВС:сегодня только с утра появился трэк и вот сейчас смотрю - посылка уже в Кёльне!!!! А!!!! Вот это скорость, надеюсь, я ее так же быстро на руки получу!!
Угу...у меня до Киева тоже за считанные дни пришла, вот теперь лежит на таможне (или где она там лежит)и сколько пролежит пока не знаю(((( Так что заранее не радуйтесь, но желаю, чтоб Вам ее отдали быстренько!!!!