КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ
Шановний Сергію Валерійовичу! Я ___________________________________________
часто купую товари в іноземних Інтернет-магазинах та на аукціоні Ebay з доставкою поштовими службами. Значна частина поштових відправлень надсилається мені звичайними бандеролями чи посилками, що не мають штрих-кодового ідентифікатора (трек-номера) без можливості відстеження. В Україні такі посилки надходять Укрпоштою. Також, останнім часом, значна частина таких відправлень просто зникає невідомо де – я їх не отримую. Заяви на розшук таких відправлень не приймаються, на питання про долю посилок та їх вкладення працівники Укрпошти жодних відомостей не надають, мотивуючи це тим, що вищевказані поштові відправлення до документів не прописуються. Ці випадки зникнення посилок не поодинокі, більше того складається враження, що їх стає все більше. Достатньо відвідати відповідний форум на веб-сайті Укрпошти міста Києва
http://www.poshta.kiev.ua/forum.php?act=shth&id=2, щоб переконатись у цьому. Виникає питання: Яким чином УДППЗ Укрпошта забезпечує схоронність міжнародних поштових відправлень? Якщо поштове відправлення не приписується до документів, то перший ліпший працівник Укрпошти, якому воно потрапить до рук, може безкарно поцупити його, і ніхто ніколи не дізнається, де й коли це сталося.
Потерпілі українці звертаються до закордонних адресантів. Який міжнародний імідж складається у нашої держави? Так, один з відправників iз Великобританії сказав мені, що крім України, його посилки регулярно щезають також у Нігерії та Зімбабве. Мені таке порівняння не дуже подобається. А Вам? Підозрювати всю поштову службу України через відсутність належного обліку посилок мені теж не подобається.
Просимо Вас прийняти усі можливi заходи для забезпечення схоронності міжнародних поштових відправлень. Як один iз варіантів вирішення даної проблеми пропонуємо Вам запровадити присвоєння українських штрих-кодових ідентифікаторів УСІМ простим міжнародним поштовим відправленням по прибуттю в Україну, як це робиться в Російській Федерації Поштою Росії, зi скануванням штрих-коду в усіх пунктах проходження та покращити контроль їх обробки. Також, просимо Вас удосконалити існуючий сервіс по відстеженню поштових відправлень в мережі Інтернет, тому що на даний час він працює просто потворно. Приклади на
http://www.poshta.kiev.ua/forum.php?act=shth&id=1
Цей лист та інформацію щодо реагування на нього буде викладено для обговорення проблеми з доставкою у всесвітній мережі Інтернет та у ЗМІ.
Исправила некоторые ошибки, если позволите.
(поставила запятые, изменила форму обращения и некоторые падежи поменяла - ничего кардинального)А эти фразы:
по прибуттю в Україну, як це
робиться звучат не по-украински, но пока не могу поправить - дитё проснулось. Попозже постараюсь. Или может кто-то украиноязычный сделает это профессиональней?
Корректура обернулась мне закаканной простынкой и лужицей возле системного блока - вот она истинная цена чистоты языка
)))))))))
[LINE]по прибуттю[/LINE] -
пiд час надходження, пiсля прибуття
[LINE]робиться[/LINE] -
як це вiдбуваэться (э - украинская е, у меня украинский не установлен на компе)